Spolupráca Ľudovej platformy a Mostu-Híd pri voľbách do VÚC

12.03.2013 Bratislava

Bratislava - Strana Most-Híd nielen vo svojom názve, ale v celej svojej doterajšej práci presadzuje ideu spolupráce. Aj v časoch, keď bola v koalícii, aj v časoch, keď je v opozícii. Aj preto po prvých, možno opatrnejších rokovaniach v lete minulého roka, navrhla na svojom sneme v septembri 2012 založenie Ľudovej platformy a navrhla podpis tejto dohody 17.11.2012. Strana sa teší, že sa tak stalo a že pri mnohých návrhoch zákonov sa v parlamentnej práci podarilo presadiť spoločný postup Ľudovej platformy. Strana Most-Híd s vážnosťou pristupuje k voľbám do VÚC a má za sebou podrobnú analýzu našich možností v jednotlivých krajoch. Preto na ostatnom rokovaní Republikovej rady za strategických partnerov označila KDH a SDKÚ a v oblastiach s prevažujúcim počtom maďarských obyvateľov je pre Most-Híd takýmto partnerom aj SMK. 
Z úrovne jednotlivých krajských organizácií nebola žiadna námietka voči tomuto postupu. V prípade štruktúr Most-Híd teda partnerské strany búchajú na otvorenú bránu. 
Most-Híd očakáva, že aj partneri v ostatných stranách Ľudovej platformy dokážu vysvetliť svojim štruktúram nutnosť zosúladenia krajských názorov so strategických potrebami strany na celoštátnej úrovni. Veríme, že dokážu presvedčiť svoje štruktúry o tom, že čo
najužšia spolupráca strán Ľudovej platformy v nasledujúcich voľbách bude znamenať polovicu úspechu v tých ďalších.
 

Vyberte región